The circle of life …

The circle of life …

De circle of life..

Blijf onderweg (deel drie)
de weg volgend van je HART
via vele wegen komen waar je HART wilt zijn

open je ogen
kijk en zie wat is

verdieping, inzichten, bewustwording
puzzelstukjes die vallen
zo mooi,
de cirkel van het leven

telkens weer.

 

 

Zoals iedereen ben je jaren “onderweg” in de cirkel van het leven. Op tal van manieren leer je in het leven, leer je kijken, voelen en ervaren. En wat je dan zoals ZIET!!! Dat veranderd ook de kijk op het leven. De laatste jaren heb ik verschillende nieuwe brillen toegevoegd en dat is heerlijk! Ik zie steeds beter waar ik sta en wat ik wil.

Ik wens dat iedereen niet alleen KIJKT, maar vooral ook bewust ZIET wat er daadwerkelijk is en van hem/haar gevraagd wordt in ‘die circle of life‘. Deze week werd ik geraakt door de oprechtheid en wijsheid van de tieners in de yogales; hoe wijs zij al naar de wereld kijken… en wat ze zien.. Zó Mooi.

Zelf ben ik weer gestart met het vervolg van de opleiding Conceptual FENG SHUI. Ook weer een andere manier van kijken en zien… maar zo prettig! Ik geniet.
Na een hele fijne vakantie, waarin ik natuurlijk veel gestoeid heb met de principes van Feng Shui, de 5 elementen, de BA GUA, kleuren en materialen is het zo heerlijk om weer aan de slag te gaan met de theorie en input van de studiegroep te krijgen. Samen maakten we analyses van elkaars huizen. Het is prachtig om te ontdekken wat een ander zijn huis, ook voor inzichten voor jezelf heeft. Er waren de nodige AHA momenten, ook voor mij.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de invloed van de elementen om zich heen.. terwijl in en rond jou, de wetmatigheden van de natuur, het universum een hele duidelijke stempel drukken, ze zelfs in jouw blauwdruk verweven zijn! Als je je daar meer van bewust bent, wordt duidelijk waarom dingen gaan zoals ze gaan.

Dan ontdek en begrijp je waarom jij dingen anders doet dan je buurman. En waarom je niet moet vergelijken, maar vanuit jezelf mag onderzoeken. Ieder zijn ervaringen, ieder zijn eigen weg.
Er zijn tal van voorbeelden te geven, waarin je huis, de kennis over de elementen, jou iets kunnen verduidelijken. Waarom je het bijvoorbeeld lastig vindt om in actie te komen, ondanks dat je iets heel graag wilt. In je hoofd kun je hier uren over malen, misschien wel boos worden op jezelf, dat je het nog niet gedaan hebt.je ergeren aan wat de buren wel niet denken, of wat dan ook.
Totdat je met andere ogen kijkt.. en ontdekt, dat je iets anders nodig hebt…Je ontdekt bijvoorbeeld wat de rol van jouw element jou kan vertellen, hoe het je beweegt of je belemmert.. ( het is namelijk een heel verschil of je een vuur element bent, of een waterelement, maar ook de invloed van de andere NINE STAR KI getallen spelen een belangrijke rol! Zo fascinerend en daarmee zo helpend.
Dit wetende zet alles in een ander licht! Je ziet het anders. Daarmee is er misschien nog niets veranderd aan het probleem, maar voelt het al heel anders en kun je gaan kijken wat je dan nodig hebt om het wel te kunnen aanpakken.

Ik ben al langer bekend met de elementen en hun invloed, maar ook bij mij vielen zo gezegd weer puzzelstukken op zijn plek. Een verhaal dat ik eerder schreef over MAMA MIA, kwam zo binnen “via mijn huis en mijn Nine Star Ki-profiel! De rol van de archetypische moeder, van AARDE, zo treffend.. Een gevoel dat ik niet geheel kon duiden, kreeg nu een naam. Prachtig! En daarmee kan ik daadwerkelijk vooruit! Zo kon ik de draad vanuit het contextuele/systemische eraan toevoegen, bracht een diepe ademsessie en kou training verbinding binnen het systeem en was de circle (of life) op dit moment weer even (afge)rond….

Nou ja heel even dan..

Het leven wacht niet.. snel door naar de volgende circle, die blijft tenslotte eeuwig draaien.

Ik verheug me er al op om er verder mee aan de slag te gaan.

Wil jij ook eens met een andere bril naar jouw CIRCLE of LIFE kijken?

Zet dan nu die eerste stap en laat het weten. Samen zie je meer dan een, worden blinde vlekken belicht en zie je nieuwe wegen.

Je bent welkom!

Tot slot nog de mooie tekst van Elton Johns Circle of life!

“From the day we arrive on the planet
And blinking, step into the Sun
There’s more to be seen than can ever be seen
More to do than can ever be done
Some say eat or be eaten
Some say live and let live
But all are agreed as they join the stampede
You should never take more than you give
In the circle of life
It’s the wheel of fortune
It’s the leap of faith
It’s the band of hope
Till we find our place
On the path unwinding
In the circle, the circle of life

Some of us fall by the wayside
And some of us soar to the stars
And some of us sail through our troubles
And some have to live with the scars
There’s far too much to take in here
More to find than can ever be found
But the Sun rolling high through the sapphire sky
Keeps great and small on the endless round
In the circle of life
It’s the wheel of fortune
It’s the leap of faith
It’s the band of hope
Till we find our place
On the path unwinding
In the circle, the circle of life
It’s the wheel of fortune
It’s the leap of faith
It’s the band of hope
Till we find our place
On the path unwinding
In the circle, the circle of life
On the path unwinding
In the circle, the circle of life
Songwriters: Elton John / Tim Rice
Songteksten voor Circle of Life © Warner/Chappell Music, Inc, Walt Disney Music Company”
Artiest: Elton John


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *