Het verhaal achter de voordeur deel II

Het verhaal achter de voordeur deel II

De voordeur, zoveel zeggend.                                                          

Daar kwam ik de afgelopen weken weer opnieuw achter.

Een tijdje terug schreef ik een blog over het verhaal áchter de voordeur. Over de verhalen die mensen met elkaar schrijven die áchter die deur leven. Deze verhalen zijn heel divers… van ontroerend, inspirerend tot uiterst zorgelijk en pijnlijk. In mijn vorige baan bij de Raad, werd ik hier ook altijd door geraakt. Door het verhaal, maar zeker ook door te mogen zijn op de plek waar dit verhaal zich afspeelde.

Inmiddels ben ik wat jaren en ervaringen verder en heb ik kennis gemaakt met de wereld van Feng Shui… Het voelt als thuiskomen, zo inspirerend, boeiend en verhelderend! Veel dingen die ik vroeger niets vermoedend aanvoelde, kan ik nu begrijpen en duiden. Letterlijk grijpbaar maken. Het wordt tastbaar, kneedbaar én bovenal veranderbaar! Want je hebt een keuze! Altijd, hoe moeilijk soms ook. Je kunt kiezen.

En of je nu vanuit je systeem, context, persoonlijk leiderschap of Feng Shui kijkt, het gaat om en over jou! Zo binnen zo buiten, zo buiten zo binnen. In je lijf, je huis, je context en je omgeving!

Jij als persoon in jouw huis. Jullie als gezin in jullie huis, ieder met zijn eigen verhaal. Onderzoek wat het huis je te vertellen heeft en wat jullie het huis vertellen. En durf te kijken, te kiezen en stappen te zetten. Hoe welkom ben jij in jouw huis?
Ik ben nog zelf lerend om de juiste woorden te kunnen geven aan de processen die er spelen vanuit de Feng Shui, maar ik voel de logische aanvulling op de manieren waarop ik al keek. Ik onderzoek wat er achter mijn voordeur allemaal speelt. En ik kan je zeggen dat is een heleboel! Het is heel verfrissend om mee bezig te zijn.
Ik vind het reuze boeiend om te zien hoe processen die ik ervaar in de relatie met mezelf, de kinderen en mijn partner.. letterlijk terug te zien zijn in mijn huis!

Soms ervaar ik een beetje het “kip en ei” verhaal, wat was er het eerst…? Maar per saldo maakt het niet uit. Ik ben dankbaar om te zien dat ik met Feng Shui een nieuwe ingang (of liever een nieuwe deur 🙂  ) heb gevonden om naar deze processen te kijken.

Anders kijken, voelen en ervaren, heeft een nieuwe dimensie gekregen binnen welkomthuis. Want daar gaat het om.

Hoe welkom voel jij je in je eigen huis, jouw lijf en gedachtewereld. Welke deuren houd jij gesloten of zet je open?

Waar struikel je over? Wat staat in de weg? Wat ruim je op?

Ga je er om heen en stop je het weg?

Of durf je het aan te gaan? Vast te pakken?

Dan kun je echt verder.

Zet vandaag nog de eerste stap en neem je leven in eigen hand en onderzoek de keuzes en kansen die er voor jou liggen! Jij hebt de sleutels zelf in de hand.

Steuntje in de rug nodig om jouw deur te openen en over jouw drempel te gaan?

Ik coach je graag, want vanuit verbinding sta je er niet alleen voor!

 

Wie thuis komt bij zichzelf , kan overal zijn!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *