Ik hou van mij…. en jij? Heb jij jezelf al lief?

Ik hou van mij…. en jij? Heb jij jezelf al lief?

In de lezing over Persoonlijk leider schap en ouderschap heb ik stil gestaan bij verschillende punten die van belang zijn om jou als jezelf én als ouder in je kracht te zetten. Om vandaaruit tot een fijne verbinding met je kind(eren) te komen en zo een onverbrekelijke band tussen jou en je kind, vorm te geven.

Zoals ik het in de lezing duidde, gaat het vooral ook om het gehalte IK HOU VAN MIJ! Dit is iets dat niet veel mensen tegen zichzelf zeggen, laat staan ten overstaan van anderen. Houden van je zelf en goed zorgen voor jezelf is niet egoïstisch, het is mijn inziens de basis is om goed voor de andere te kunnen zorgen en van die ander te kunnen houden.

Wil je een gezonde relatie met je kinderen én je partner kunnen aangaan, dan zul je éérst een gezonde relatie met jezelf mogen aangaan. Een onverbrekelijke band met jezelf dus. Hoe beter je jezelf kent.. hoe natuurlijker je relatie met je kinderen zal verlopen. Houden van jezelf met alles erop en eraan!

Dit betekent een aantal dingen zoals: lief en mild zijn voor jezelf, je goed verzorgen, goede voeding, leren luisteren naar je grenzen, leuke dingen doen investeren in jezelf, maar vooral je ook bewust zijn van wie je bent. Van jouw plek in jouw gezin van herkomst, je patronen en overtuigingen, dus ook van de mindere mooie kanten die je hebt. Die hebben we tenslotte allemaal.

Zonder licht, geen donker, zonder warmte, geen kou… Juist ook deze kanten onder ogen durven zien is houden van jezelf. Daar heb je som wat lef voor nodig, maar dat is LEVEN. Door te kijken in je eigen spiegel. Je bewust te worden van je eigen gedrag, patronen, valkuilen etc. kun je jezelf ook beter bij de hand nemen. Kun je leren keuzes maken, en stappen zetten. T.a.v. jezelf en daarmee ook t.a.v. je kinderen en partner, dus in je ouderschap!

Gooi vandaag nog die steen in het water en zie welke rimpeling het teweeg brengt. En zet de eerste stap. Laat je verwonderen en hou van jezelf!

Denk je na het lezen van dit stukje.. ja ik mag wel wat meer van mezelf gaan houden? Dan heb ik iets voor je! Helemaal voor jou! Een dag helemaal voor jezelf?

Gun het jezelf en zie wat ontstaat. Schrijf je nu in voor de workshop IK HOU VAN MIJ!!! Op zaterdag 12 mei 2018. Extra fijn cadeautje voor al die moeders! (want ja 13 mei is Moederdag), maar zeker ook voor vader.

Investering 125,= euro p.p. Je ontvangt een heerlijke dag voor jezelf, inclusief heerlijke gezonde lunch en veel inzichten in jezelf. De dag duurt van 10 tot 17.30 uur.

 

Oja, en wil je verder graag in ontwikkeling blijven t.a.v. je ouderschap, kom dan naar de vervolgavond op de lezing “Persoonlijk leiderschap en ouderschap in de praktijk” Ik deel graag mijn kennis, ervaring en ideeën met je.. want je hoeft het niet alleen te doen!

Dus wil jij ook:
• samen met ouders die hiervoor opstaan, verder gaan op tal van onderwerpen.
• Elke keer een ander thema of onderwerp belichten
• Geïnspireerd en geraakt worden over zaken waar jouw hart voor klopt
• Vanuit verbinding en relatie, samen sparren en delen in een veilige groep?

Kom dan Naar de “Heartbeat Family”-avonden.

Binnenkort op woensdagavond bij naar Essential Movements! Van 19.15 tot 21.45 uur. Interesse, stuur me alvast een mailtje…Nadere informatie volgt snel.
welkomthuis@essentialmovements.nl

Fijne dag!

groet Petra

PS. Geef je zelf vandaag alvast een kusje! Doet wonderen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *