HERFST # de natuur als spiegel

HERFST # de natuur als spiegel

Herfst…

Onderzoek de natuur in jezelf.. in je gezin, je huis; jouw unieke plekje.

Na al die mooie en lange zomerse dagen is het inmiddels toch echt herfst.. ik luister zo waar naar de regen die tikkelt tegen de ramen. De wind waait, en het is kouder dan gewend. Heerlijk met een kop thee lekker op de bank, kaarsjes aan. Mensen nemen hun huis nader onder de loep.  Tijd om naar binnen te gaan. Je huis in, maar ook je eigen ‘huislijke lijf’ in.

Hoe is het met jouw huis en lijf?

Je huis is een plek om te koesteren, te genieten, je veilig te voelen, waar je gewoon kunt zijn en de buitenwereld letterlijk kunt buiten sluiten. Je huis een thuis maken is een belangrijk proces. Kijk is eens rond in je huis, ruim op wat overbodig is, verplaats, verwarm en creëer. Maar ook buiten, ruim op, (ver)plant en maak je tuin winter klaar en geniet van wat de natuur je laat zien.

Laat los wat niet meer nodig is, zorg dat je huis een plek is waar je graag bent, zeker met de komende wintermaanden in het vooruitzicht. Afgelopen maand was niet voor niets Oktober, de woonmaand bij uitstek. Het hoort bij het element Metaal. Een tijd van bezinning en terug trekken. Tijd van loslaten en consolideren. Dat vraagt om overdenkingen, om keuzes maken, herinrichten, en het op nieuw duiden van zaken. Overal, dus zowel in je huis, als in jezelf en je relaties en plekken waar jij bent. Want zoals jij is je huis en omgekeerd.

Een huis vertelt veel over zijn bewoners. Over elk individu apart, maar ook over hen als systeem. Niets is toeval. De manier waarop jij je meubels hebt staan, welke kleuren je gebruikt, ze vertellen iets over jou en hoe jij in het leven staat. In combinatie met je persoonlijke Nine Star Ki profiel, kom je veel over jezelf te weten, maar ook over de relaties die bij jou horen. Middels Feng Shui en Nine Star ki kun je hier nog meer zicht op krijgen.

Maar misschien loop je ook tegen bepaalde patronen aan. Tegen relaties die niet werken, onstuimige kinderen en familie banden. Ook dit vraagt om een pas op de plaats te maken. Deze relaties vertellen even goed iets over jou, over jouw plek, jouw zijn. Je bent namelijk niet toevallig juist met jouw partner samen. Jouw kinderen zijn de jouwe en niet die van de buurman. Jullie hebben elkaar iets te leren en vertellen. Dat is geen toeval.

Een gezin, een familie is een web van natuurlijke banden, die op unieke wijzen zijn verbonden en elkaar beïnvloeden. Dit werkt volgens een systematische wetmatigheid. Het gaat telkens over een balans van geven en nemen. Hoe meer zicht jij hebt op jouw balans, hoe beter de energie doorstroomt.

En of je nu vanuit een systemische en contextuele ooghoek of vanuit Feng Shui kijkt. Die balans, yin en yang, kom je overal tegen. Het is onze natuur! En wat vertelt jouw natuur? Wat voelt als overbodig, lastig? Wat mag geuit worden? Wat mag losgelaten worden, veranderd, geschoven, verhelderd?

Als je al deze ogenschijnlijke toevalligheden en vraagstukken nader durft te bekijken, zal je ontdekken dat je een deel van een groter geheel bent. Een radartje in een groter systeem. Dat er sprake is van yin en yang, elkaar aanvullende en balancerende componenten. Heel fascinerend. En als je als radertje mee kunt draaien, loopt het soepel, maar als er ergens iets stagneert.. ervaar je haperingen. Dat voelt niet fijn. Dus zorg dat ook jij jouw radertjes regelmatig onder de loep neemt en smeert. Ze koestert en verzorgd zodat ze kunnen blijven draaien. Hoe meer je hier preventief in te werk gaat, hoe meer profijt je ervan zult hebben. Maar niet getreurd.. ook als radertjes waar dan ook vastlopen ( in je huis, je gezin, je lijf), dan nog kun je veel herstellen.

Dus in kader van de herfst nodig ik je van harte uit jezelf, je gezin en of je huis eens onder de loep te nemen. Niet vanuit trends of uiterlijke schijn, maar vanuit een innerlijke behoefte. Een bewuste APK beurt dat gun je jezelf. In de natuur is het tijd van bomen en struiken verplanten, maar ook van snoeien, om straks in het voorjaar weer uit te kunnen lopen. Wat wil er in jou gesnoeid en losgelaten worden? Welke keuzes wil je maken?

 

Herfst #metaal #verhelderen # onderzoeken #loslaten #scheiden en groeperen #snoeien om nog beter tot bloei te komen!

Geniet van alle kleuren die je tegenkomt en herschikt tot een mooie compositie.

Een fijne herfst!

Zo binnen, zo buiten en zo buiten, zo binnen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *