Overpeinzingen of ‘over-pijn-zingen’

Overpeinzingen of ‘over-pijn-zingen’

 

Hoe kijk jij terug op 2018 (vuur) en vooruit naar 2019 (aarde)?

 

Lieve mensen,

Het jaar loopt stilletjes ten einde. 2018 was, vanuit de vijf elementen bekeken, een bewogen 9-VUUR jaar dat voor veel mensen voor veranderingen en transformaties op tal van vlakken heeft gezorgd. En hoe groot of klein die verandering ook geweest mag zijn, ik hoop je dat nu in deze laatste dagen van het jaar even de tijd neemt om terug te blikken op wat is geweest; maar vooral ook om vooruit te blikken op wat komen gaat.

Ik zelf doe dat in ieder geval wel.. en dan kom je van alles tegen.

Wat ontdek jij? Kijk eens terug naar wat 2018 je gebracht heeft. Welk schouwspel heeft zich afgespeeld? Was het drama of een rustig toneelstuk? En welke rol heb je daarin gespeeld? Was jij de acteur of de regisseur? En hoe voelde dat? Wat zou je graag anders willen? Welke stappen kun jij daarin zetten en nemen? Wat was dienend of voedend voor jou? Hoe heb jij jouw licht laten schijnen? Stond je in vuur en vlam of liever in de schaduw? Maar heb je hoe dan ook je hart gevolgd? Of nog niet (helemaal)?

 

In de schaduw staan was afgelopen jaar best moeilijk, daar op maatschappelijk en andere vlakken thema’s aan de orde waren, die ons niet in de schaduw konden doen blijven staan. Het weer was mega warm en schaduw soms letterlijk lastig te vinden. Ook het nieuwe jaar zal onze aandacht blijven vragen. De aarde gloeit nog na van de warme zomer. Dat heeft zijn weerslag op tal van ontwikkelingen, die ook in de winter zijn weg vinden (onder gronds) om in het nieuwe jaar weer tot bloei te komen.

Het nieuwe jaar 2019 staat in het teken van 8-aarde. Deze nieuwe energie brengt iedereen weer nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee op zowel persoonlijke vlakken als tussen mensen, in je gezin je werk, ja zoals altijd in de hele wereld.

Vanuit de Chinese Nine Star Ki Astrologie valt er van alles te vertellen over het nieuwe 8-Aarde jaar en wat dit voor ons in petto heeft. Wat precies laat ik graag aan de echte deskundigen over. Het afgelopen jaar heb ik mezelf ook meer verdiept in de materie van Feng Shui en Nine Star Ki. Heel boeiend. Ik ben telkens weer geraakt over wat je huis (door de ogen van Feng Shui) en je Nine Star Ki profiel, je allemaal kunnen vertellen over jouw leven. Zo treffend. Jouw eigen persoonlijke jaar getal en maandcijfers, vormen een uniek profiel. Een profiel dat jou laat weten hoe jij je door het leven beweegt. Waar je uitdagingen en kansen liggen, maar ook je talenten en krachten.

Een mooi samenspel van Yin en Yang. Het is de kunst om het spel ervan te zien en er op mee te bewegen. Net zoals het hele leven eigenlijk een spel is, tenminste door er zo naar te kijken, weet je dat het soms een tijd van winnen en soms van verliezen is, maar dat er altijd weer nieuwe kansen komen. Dan weet je, dat je steeds opnieuw kunt beginnen, kunt leren en doorgaan. Door het leven als een spel te zien, beleef je er misschien meer plezier aan. Probeer het maar eens. Je bril waardoor je kijkt is heel bepalend.

Vanuit mijn contextuele bril keek ik al naar de het leven als een balans van geven en nemen. De kennis over Feng Shui en Nine Star Ki, verruimde mijn blik nog meer. Het is voor mij een welkome aanvulling om mensen nog meer naar een WELKOM THUIS te brengen.

Tijdens mijn eindwerkstuk van de opleiding Conceptual Feng Shui mocht ik me buigen over een casus, een opdracht waarbij ik een huis volgens FENG SHUI mocht analyseren. In dit geval woonde er een gezin bestaande uit een moeder en haar twee kinderen. De ouders waren uit elkaar gegaan. Vader woonde elders. Voor mij bekende materie als gezinscoach. Een veelal verdrietig verhaal over scheiding en loslaten. Een verhaal over rouw, pijn en verdriet, over loyaliteiten en kinderen in de knel, over weerstand, blokkades en spanningen. Maar ook over een nieuwe plek inrichten, over nieuwe kansen en verbindingen. Zo mooi om te ontdekken hoe ik de kennis van het contextuele nu kon duiden met die van Feng Shui én Nine star Ki. Iets dat ik al langer van binnenuit voelde, kon ik nu concretiseren. Heel fijn om te ervaren hoe deze wijsheden bij elkaar kwamen en ze elkaar helpen om mensen dichter bij zichzelf te brengen en daarmee bij elkaar. Voor mezelf kwamen zo ook twee werelden bijeen. De wereld van “het hulpverlenen’, en de wereld van de “energetische binnenhuis-inrichting” en het creatieve; twee passies verzameld in één werkwijze van mij…. Samen gericht op het creëren van een welkom thuis.

Terugkijkend op 2018 kan ik met een heel blij gevoel dit jaar afsluiten. Ik ben op zoveel dingen trots, blij en dankbaar. Teveel om op te noemen. Maar ons nieuw huis en woonplek (waar ik bovenstaande allemaal aan den lijve kon oefenen en toepassen) en een fijne opleiding, waren wel hoogte punten. Natuurlijk waren er ook moeilijke momenten, maar die zie ik vooral als leerzaam en verrijkend. Ik heb veel mooie momenten beleefd en ervaren die mezelf sterker maken en me verrijkt hebben met kennis die ik graag wil doorgeven. Het was een vurig, druk, chaotisch maar passievol jaar! Ik verheug me al op het nieuwe jaar, waarin waardevolle zaken en kennis mogen consolideren, ze een plekje mogen krijgen en mogen groeien in vruchtbare (8) aarde om tot wasdom te komen.

Ik kijk er alvast naar uit.

En hoe is het inmiddels met jou, ben je al begonnen aan je overpeinzingen? Zijn er al wat vragen opgeplopt? Realiseer jij je al dat je deel uit maakt van een groter geheel? Dat niets op zichzelf staat? Dat er een balans is tussen de verschillende dingen. En als er iets in jouw leven (wat dan ook) uit balans is, jijzelf iets kunt doen om deze balans weer te herstellen? Wat doe jij om jezelf te voeden?

Ik gun je mooie ontdekkingen en ervaringen. En of je er nu over-pijn-zingt of overpeinst. Neem er lekker de tijd voor. Tussen al het feestgedruis van de kerstdagen door; zoek een momentje voor jezelf en neem heel bewust het afgelopen jaar onder loep.
Het brengt je vast veel wijsheid en inzichten. Ik wens je in ieder geval een fantastisch mooi nieuw jaar in verbinding met jezelf en de wereld om je heen!!

Warme decembergroet Petra

P.s. Ben je nieuwsgierig geworden wat ik middels Feng Shui, Nine Star Ki, contextuele hulpverlening of andere vorm van bewustzijnstraining voor je kan betekenen, laat het weten. Ik kijk graag met je mee.
Want ik ben er steeds meer van overtuigd dat ‘wie thuis komt bij zichzelf, overal kan zijn’.

Dus neem het heft in eigen handen

en creëer je eigen WELKOMTHUIS en   

Be in love with your life every minute of it

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *