Tijd van bezinning…

Tijd van bezinning…

Al een tijdje niet meer geschreven, in alle drukte rondom verbouwing en verhuizing lagen prioriteiten even elders.

Maar nu is het tijd voor bezinning. Zoals in een blog van Essential Movements al te lezen viel waren de afgelopen weken ware klus weken. Enerverend, vermoeiend maar ook erg leuk en gezellig en met (tot nu toe ) een zeer geslaagd resultaat.

Ik ben altijd weer blij verrast hoe leuk ik het vind om écht te bouwen aan iets. Het is heerlijk om daadwerkelijk iets te zien ontstaan door met je handen te werken❤️. En of dat nu gaat over een tekening of creatief ontwerp of een moodboard maken of zoals nu het leggen van vloeren, lakken van plinten etc, dat maakt niet uit.

Creëren geeft zoveel voldoening en geeft tegelijkertijd zoveel (vaak ongemerkte) mogelijkheden tot reflectie.

Het maakt je zo bewust van je eigen patronen, woordkeuzes, aannames, etc… allemaal van jezelf. Het is een spiegel, een uitnodiging om er in te durven kijken. Zo binnen, zo buiten. Niets menselijks is mij vreemd.

Zo kijk ik nu ook, tijdens een momentje van stilte, even terug op wat er in mijn spiegel voorbij kwam. Ik zag tal van veranderingen, verwonderingen, maar ook valkuilen en ontwikkelingen. Bij mezelf, mijn gezin, in het team, de bouw. Soms vermoeiend, lastig en confronterend, maar ook helpend en uitnodigend en blijdschap.
Het creëren sloot o.a. mooi aan bij het motto dat ik van jongs af aan oppikt: “van niets iets maken!” Daar ben ik jaren aardig gedreven in. Maar sinds geruime tijd heb ik dit motto wel aangepast, ontwikkeld en veranderd in “ van iets, nog iets mooiers maken”. Dat geeft meer voldoening!

En dat is ook precies wat we als team de afgelopen weken hebben gedaan. We hebben een droom, een missie, een bestaande realiteit naar een nog mooier level getild. Een zaadje dat is gegroeid, een peuter die kleuter werd, een kind werd volwassen, of misschien al wel senior. En dan bedoel ik niet alleen qua locatie, (al is die echt fantastisch), maar ‘t gaat vooral om de spirit die voelbaar is. Het is fijn om met gelijkgestemden, mensen, collegae en vrijwilligers, een droom verder uit te bouwen. Een plek waar het heerlijk toeven is, waar je weg kunt duiken met een kopje thee op de bank. Kunt genieten van voelbare rust en tegelijkertijd de warme energie en beweging. Yin en yang komen hier mooi samen. De Feng Shui is voelbaar. Erg fijn om daar aan te kunnen bijdragen.
Par’Course, De Leeuw, Essential Movements; Een plek waar we mensen willen helpen, coachen, begeleiden, waardoor zij zichzelf ook naar een hoger level kunnen tillen. In welke vorm dan ook. Of het nu gaat om de energie in je lijf te verhogen, harmoniseren (Shiatsu of acupunctuur, of werken met kou & warmte), of de energie in je huis en gezin middels Feng Shui. Of een vorm van coaching waarbij je bijvoorbeeld zicht krijgt op je overtuigingen en patronen en hoe je die kunt doorbreken, veranderen. Het maakt niet uit.

Wat je ook kiest, welke keuze je ook maakt, de verschillende therapievormen geven jou inzicht, informatie, een boodschap en ze laten jou de vrijheid er naar te handelen.
Wat je ook kiest, het is goed maar doe het met je hart … dan maak je vanzelf een sprongetje.
Een sprongetje in je ont-wikkeling, van blijdschap, of misschien in ‘t diepe, maar hoe dan ook in beweging!
En of je dan jong of ouder bent.. dat maakt niet uit. Juist in die verbinding kunnen we van elkaar leren. Samen komen we verder en staan we sterker. Dat heb ik de afgelopen weken van binnenuit kunnen ervaren.
Dat is zo fijn te voelen en ervaren, zowel bij clienten als bij elkaar als teamleden. Ik heb zoveel zin om (verder) aan de slag te gaan.

Ik voel en zie de groei van “Van niets, naar iets veel nog mooiers” overal vorm krijgen.

Het komt tot BLOEI!!

Daar waar ik enkele jaren geleden besloot “alleen” verder te gaan als Welkom Thuis is er zoveel veranderd. Niet zozeer vanuit mijn rol als kinder- & jongeren coach, in de verbinding met gezin en familie, onderzoekend naar je unieke plek in het grote geheel, en ook het huis als spiegel voor ieders gezinsverhaal. Nee, dat blijft een persoonlijke missie van mij om “ iedereen een welkom thuis te bezorgen bij zichzelf”.
Maar de vorm ziet er nu heel anders uit!!! Van niets naar iets, werd al mooier door mijn aansluiting bij Essential Movements in Strabeek. En nu gaan we met vereende krachten van iets mooi, iets nog mooiers maken! Dat is waar Essential Movements voor mij voor staat!

Dat geeft kracht, en ook een dankbaar en trots gevoel dat we hier samen mogen staan!

Ik geniet nog even van mijn kopje koffie, moment van bezinning.. wat zijn we al opgeschoten. De daadwerkelijk verhuizing komt er bijna aan. Nog effe geduld… dan gaan we bij ‘De Leeuw” aan de slag.. een heerlijk vooruitzicht!!

En welke vooruitzichten & plannen heb jij?

Hoe creëer jij?

Hoe kom jij tot bloei?

Ik ben benieuwd?  Laat je het even weten!? En heb je vragen? Mail of bel me gerust!

warme groet Petra

Oja.. en in mijn bezinning kwam ik tot de ontdekking dat ik veel te lang niet had geschreven. Dus ik zal snel weer van me laten horen.. er ligt nog zoveel inspiratie materiaal ter deling. ” Wie schrijft die blijft tenslotte”.. en kijk  ondertussen ook naar de nieuwsbrief bij http://www.Essential Movements.nl

 

fijn weekend alvast.

 

Reageren is niet mogelijk.